Naše stránka používá cookies. Jejím používáním souhlasíte s podmínkami použití cookies. Rozumím

Pro zvýšení komfortu a možnosti optimálního využití všech funkcí si prosím zapněte ve svém prohlížeči Javascript. Návod

Sázkové příležitosti
Ligy
nhl_washington_preview

Washington- Minnesota: 1

23. března. 2019 00:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Washington má za sebou dvě těsné porážky s Tampou Bay, za které se nemusí stydět. Včera vyprodukovali Capitals 58 střel a padli až v prodloužení a kouč Todd Reirden měl pro své hráče jen slova uznání. Washingtonu dýchá na krk Pittsburgh i NY Islanders a jestli chce setkání s Tampou v playoff co nejvíc oddálit, musí vyhrát svou divizi. Minnesota nebude úplně lehký soupeř, ale je hratelná. Ke konci sezony jako by jí docházely síly. Prohrála sedm z posledních devíti zápasů a nedává góly. V tomto období jich vstřelila jen 20 (průměr lehce nad dvě na zápas, přičemž pět branek nasázela v sobotu lehce odevzdaným Rangers). Pokud si Washington udržel stejnou morálku a pracovní nasazení ze včerejška, pak dnešní zápas zvládne.

boston

New Jersey – Boston: 2

22. března. 2019 00:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

S návratem Davida Pastrňáka je ofenzíva Bostonu ještě silnější. Minulý týden se Bruins propadli do nezvyklého gólového půstu, když ve čtyřech zápasech vstřelili jen devět branek. V úterý ale smetli New York Islanders na jejich ledě 5:0 a to se první řada, ve které hraje i česká superstar střelecky ani neprosadila. Ukazatel střel z poslední doby však napovídal, že je jen otázkou času, kdy to tam Bruins začne padat. V posledních pěti zápasech měli úchvatný průměr 37 střel na branku. Soupeři jich přitom dovolili jen 27. Se slabými Devils by si měli hravě poradit. Ti z posledních 11 zápasů vyhráli jen dvakrát. Navíc New Jersey prohrálo posledních sedm zápasů proti týmům, které jsou na postupovém místě do playoff. Kvalita tam prostě není a při zranění velkých hvězd jako Taylor Hall a Nico Hischier nebo užitečných hráčů do středu sestavy jako Pavel Zacha či Miles Wood musí trenér John Hynes brát co má, což jsou většinou hráči z farmy. Dvojka se rovná tentokrát téměř tutovce.

Chicago_NHL_320x200

Chicago-Vancouver: 1

19. března. 2019 01:30, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Chicago pokračuje v honu na playoff. Momentálně ztrácí pět bodů, ale pokud dnes Arizona prohraje v Tampě a Blackhawks si poradí s hratelným Vancouverem, smrskne se ztráta na tři body. Chicagu neskutečně pomáhá návrat uzdraveného brankáře Coreyho Crawforda. S ním v bráně Hawks vyhráli posledních pět zápasů s tím, že ve třech z nic pustili jeden nebo žádný gól. Naposledy vygumoval Montreal u nich doma v Bell Center. Sami Hawks vstřelili během aktuální vítězné série 21 branek. Canucks jsou v dojezdovém módu. Už o nic nehrají, snaží se dohrát sezonu se ctí. Včera vedli nad Dallasem velmi rychle 2:0 a pak zaparkovali před brankou autobus. Stars sice zvládli srovnat na 2:2 a Vancouver vyhrál na nájezdy, nedá se ale říct, že by se celý zápas snažil. Hvězdou zápasu byl brankář Jakob Markstrom (44 zákroků), který ale dnes dostane zřejmě volno. Do branky půjde mladý náhradník Thatcher Demko, který ve čtyřech dosavadních zápasech sezony má průměr 3,21 inkasovaných branek a průměr pochytaných střel 89,5 procent. Chicago je favoritem a mělo by utkání zvládnout.

tampa 2015 2016

Tampa Bay handicap: -1,5

19. března. 2019 00:30, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Nejlepší tým základní části má pořád reálnou šanci překonat absolutní rekord Detroitu v počtu získaných bodů v základní části. Čerstvý po neskutečně důležitém vítězství nad Washingtonem (který Tampu porazil v Konferenčním finále loni na jaře) čeká Lightning další celek, se kterým mají nevyřízené účty. Arizona jim uštědřila největší porážku v této sezoně, když na podzim doma vyhrála 7:1. Bezesporu je to pro Tampu motivace dnes srovnat stav. Arizona je sice nečekaně v tuhle chvíli na místě zaručující postup do play off, ale nemůže se soupeři rovnat v čisté ofenzivní síle. Do branky Tampy se zřejmě postaví náhradník Louis Domingue, bývalý hráč Arizony, který dostal na podzim naloženo. I pro něj je to dnes čas pro odplatu. Tampa Bay dnešní zápas vyhraje a pravděpodobně s velkým náskokem.

Buffalo_NHL_320x200

Washington: handicap +1,5

17. března. 2019 00:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Tampa je samozřejmě král ligy. Týmem, který útočí na rekord v počtu bodů v základní části. Týmem, který je doma nesmírně silný a bude hlavním favoritem na zisk Stanley Cupu. Ale Washington není v žádném případě žádné ořezávátko. Jednak je to úřadující šampión s nejlepším střelcem NHL Alexandrem Ovečkinem ve svém středu a za druhé je to parádně rozjetý tým, který si z posledních 20 zápasů odnesl 14 výher. Tenhle duel bude mimořádně sledovaný. Spolu s duelem Calgary-Winnipeg hlavní tahák sobotní noci. Oba týmy vědí, že přes sebe budou muset zřejmě projít v playoff, pokud chtějí Stanley Cup. Dnes tedy do toho dají vše a bude to válka. V této sezoně se ještě nepotkaly a jejich poslední měření sil bylo tedy Konferenční finále loni na jaře, ve kterém Capitals vyhráli 4:3 na zápasy. Tampa bude chtít odplatu, ale Washington bude chtít udržet panství. V takové konstelaci těžko hledat favor ita a pr oto je sázka na handicap Washingtonu mimořádně lákavá.

Chicago_NHL_320x200

Los Angeles- Florida: 2

16. března. 2019 21:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Florida prožívá v závěru sezony malé probuzení a řídí ho muž, který se stěhuje do kategorie elitní hvězda- kapitán Aleksander Barkov. V posledních 14 zápasech má 25 bodů (11+14) a pomohl tak Panthers k výhrám nad Minnesotou, Detroitem a San José s celkovým skóre 16:5. Florida už je z bojů o playoff pryč, ale má dost kvalitní a dynamický tým, aby si hokej v závěru března ještě užila. Její dnešní soupeř je více než hratelný. Los Angeles jsou poslední v Západní konferenci, v posledních 16 zápasech zvládli jen derby s Anaheimem a zápas s Chicagem a jejich ofenzíva je naprosto tristní. Od začátku února vstřelili Kings ve 20 zápasech jen 50 branek, což je páté nejhorší číslo. Sami inkasovali 71x, což je řadí naopak na třetí místo od konce.

Buffalo_NHL_320x200

Buffalo – Pittsburgh:2

15. března. 2019 00:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Buffalo čeká druhý zápas bez potrestaného kapitána a největší hvězdy Jacka Eichela. Bez něj to byla v minulém utkání s Dallasem podle očekávání slabota. Ač se snažili a přestříleli svého soka 28:18, prohráli Sabres 0:2 a bez branky zůstali druhý zápas v řadě. Gól ze hry nedali celkově už 137 minut. Nepomáhá, že se nedaří ani hlavnímu shooterovi Jeffu Skinnerovi, který je už 12 zápasů bez zásahu. Je sice povzbuzující, že Sabres byli celý zápas aktivnější, ale do KeyBank Center zavírá rozjetý a nabušený Pittsburgh, který vyhrál pět z posledních šesti zápasů a navzdory absenci obránců Olliho Maaty Krise Letanga nebo útočníka Bryana Rusta, hraje nejlepší hokej v sezoně. Jelikož situace v tabulce se pro ně vyvinula tak, že ještě reálně mohou vyhrát svou divizi, nedá se čekat, že s Buffalem dnes odehrají zápas na půl plynu. Potřebují každý bod a díky zkušenostem trenéra Mika Sullivana i jádru okolo Sidneyho Crosbyho dnes přistoupí k utkání jako ke kterémukoliv jinému.

chicago

Chicago: handicap +1,5

14. března. 2019 00:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Nenechte se zmást kurzy. V Chicagu se rodí možná něco zajímavého. Blackhawks mají za sebou nejlepší dvojzápas této sezony. Dallas porazili venku 2:1, doma pak smetli Arizonu 7:1. Poprvé od října se stalo, aby dvakrát po sobě měli Hawks bilanci Corsi nad 50 procent, tedy aby kontrolovali častěji střelbu. Je několik důvodů, proč tomu tak je. Útočníci lépe forčekují rozehrávající obránce soupeře. Hráči Blackhawks lépe vyvážejí kotouče z vlastního pásma. Funguje chemie ve všech čtyřech formacích. A brankář Corey Crawford je po zranění zpátky ve skvělé formě. Dallas a Arizona nejsou vůbec špatné týmy. Bojují o play off, mají sezonu na hraně. Oba zápasy byly pro tabulku velmi důležité. Toronto je ale o level výš, co se týká čistého talentu. A po ostudné domácí porážce od Tampy Bay 2:6 bude kousat. Přesto má Chicago velkou šanci uhrát slušný výsledek a kurz na jejich neprohru o dva góly je velmi dobrý.

Buffalo_NHL_320x200

Buffalo-Dallas:2 (do rozhodnutí)

13. března. 2019 00:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Buffalo už o nic velkého nehraje. Chce si udržet samozřejmě nějakou morálku, ale v porovnání s Dallasem, který bojuje o play off, mají Sabres slabší motivaci. Pro dnešní zápas jim bude navíc chybět kapitán a největší hvězda Jack Eichel, který byl ligou potrestán na 2 zápasy za surový faul z minulého klání v Coloradu. To Sabres prohráli 0:3 a jenom přidali další smutný korálek na šňůru, kdy v uplynulých 12 zápasech zvítězili jen 2x. Dallas je naopak ve formě. Naposledy ve vyrovnaném utkání, které připomínalo spíš šachy, prohrál s Chicagem 1:2, předtím ale 4x v řadě vyhrál. Jeho poznávacím znamením je nyní tuhá defenzíva. V uplynulých pěti zápasech pustil jen šest branek a dostal jediný gól z přesilovky. Brankář Ben Bishop má úspěšnost 98,9 % z posledních tří zápasů, ve kterých pustil jen jeden gól. Dnes by měl opět hrát, což je pro ofenzivně hodně zakrnělé Buffalo s absentujícím Eichelem špatná zpráva.

Chicago_NHL_320x200

Chicago-Arizona: méně než 6,5 branek

12. března. 2019 01:30, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Oba týmy zůstávají v boji o playoff. Zápasy jsou čím dál náročnější a vypjatější a týmy hrají podle toho čím dál víc zodpovědně. I Chicago teď naposledy předvedlo jeden brilantní defensivní výkon, když na ledě Dallasu zvítězilo 2:1. U Blackhawks se jedná o raritu. Je to druhý nejhůře bránící tým NHL (255 inkasovaných branek) a od 14.ledna se mu nestalo ani jednou, aby pustil méně než dvě branky. Tentokrát ale byl disciplinovaný, nedopustil se ani jednoho faulu a čerstvě uzdravený brankář Corey Crawford byl brilantní. Zbytek týmu skvěle bránil. Pro jednou byla vidět organizovanost a struktura. Že by změna stylu? Že by tým, který má druhého nejproduktivnějšího hráče NHL a plejádu technických typů našel zalíbení v takovém hokeji? Pokud chce bojovat o play off, nic jinému mu nezbývá. K dnešnímu dni Hawks ztrácí na play off sedm bodů, což není nereálné zlomit. Navíc dnes čelí přímému konkurentovi z Arizony, který je o dvě příčky před nimi a bude nutné ho přeskočit. Coyotes o struktuře a dobře organizovaném hokeji něco ví. Je to šestý nejlépe bránící celek (188 inkasovaných gólů). Má vynikajícího brankáře Darcyho Kuempera, který může být klidně zachráncem sezony. Dlouhodobě má Arizona vynikající oslabení (85 %- po Tampě druhé nejlepší v NHL). Kurz na over/under je nastaven vysoko hlavně kvůli Chicagu, to ale v minulém utkání naznačilo, že umí hrát také velmi zodpovědně.

Pittsburgh_320x200

Pittsburgh – Columbus: 1

8. března. 2019 01:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Vše nasvědčuje tomu, že Pittsburgh tenhle zápas zvládne. Columbus je pod obrovským psychickým tlakem poté, co výrazně posílil na trade deadline a vše vsadil na jednu kartu. Minulý zápas v New Jersey sice vyhrál 2:1 v prodloužení, ale reportér serveru The Athletic Aaron Portzline o nich napsal: "Z novinářské tribuny se dělají snadno závěry, ale tenhle tým vypadal nervózně a napnutě. 65 minut se jim nedařilo dát dohromady kloudnou rozehrávku a mít dvě dobrá střídání za sebou. Jako by spadli do bermudského trojúhelníku. Nikdy jsem neviděl po vítězném zápase v kabině tým s tak svěšenými hlavami." Jackets na branku New Jersey vyslalo jen 18 střel, nejméně v celé sezoně. Jestli se proti tak slaboučkému týmu trápili, jak se jim povede proti Penguins, kteří dlouhodobě na ně umí? Před dvěma lety dal Pittsburgh Columbusu lekci v play off, když ho vyřadil v 1.kole 4:1 na zápasy a od té doby vyhrál všech šest zápasů. Letos zvítězil 4:2 a naposledy 27.února 5:2. To je přesně to, co teď ustrašený Columbus potřebuje! Penguins jsou navíc ve vynikající formě celkově. Bodovali v posledních pěti zápasech. Při stejném počtu hráčů na ledě mají za posledních 10 dní vynikající bilanci nebezpečných střel 63,2% nejlepší v NHL. Mají i nejlepší přesilovku, fungující na 40 procentech. Brankář Matt Murray je také skvělý a od nevyvedeného zápasu pod širým nebem odchytal tři ze čtyř zápasů ve výborném stylu. Tenhle zápas je jasná jednička.

vancouver_NHL_320x200

Vancouver – Toronto: 2

7. března. 2019 03:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Maple Leafs se rozjeli k velkým výkonům. Vyhráli pět z šesti posledních zápasů. Když odmyslíme ošklivou porážku 1:6 při návratu Johna Tavarese na půdu NY Islanders, mají skóre 28:12. Předevčírem přesvědčivě porazili Calgary 6:2 a dnes v rámci kanadského tripu narazí na velmi špatný Vancouver. Canucks jsou opakem Maple Leafs. Třikrát v posledních devíti zápasech nevstřelili gól. Tým působí velmi průměrně a neochotně. Nebýt někdy až heroického výkonu brankáře Jakoba Markströma, byly by jejich porážky daleko krutější. Kromě něj a nováčka Eliase Pettersona tým hraje chabě a nemá vůbec šťávu. I střelec Brock Boeser spadl v minulém utkání do čtvrté formace, protože je na něm vidět, že mu chybí snaha. Čistá dvojka je ve velmi dobrém kurzu.

new_jersey_320x200

New Jersey – Columbus: 2

6. března. 2019 01:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

V Columbusu bijí na poplach. Tým vyhrál jen jeden z posledních čtyř zápasů a navzdory tomu, že získal velké posily na trade deadline v podobě Matta Duchena a Ryana Dzingela, šlape vodu. Fanoušci jsou nervózní, ale pozorovatelé klubu uklidňují, že tak velký zásah do sestavy (Jackets přivedli ještě obránce Adama McQuaida a brankáře Keitha Kinkaida, který má ambice být budoucí jedničkou) vyžaduje prostě čas. Zároveň je jasné, že moc ho nemají, když aktuálně sedí dva body za postupem a na horizontu se rýsují dva zápasy s úhlavním nepřítelem z Pittsburghu a další týden dvojzápas se silným Bostonem. Pozitivem je, že Blue Jackets v nedělním zápase s Winnipegem zanechali za sebou dobrý dojem, Na střely vyhráli 32:21 a hlavně ve třetí třetině místy zaháněly Jets do obranné ulity. New Jersey jsou dobrým testem, než přijdou náročné zápasy s Penguins, proti kterým se Columbusu dlouhodobě nedaří. Devils jsou třetí od konce ve Východní konferenci, prohráli poslední tři zápasy se skóre 4:9 a neměli by být velkou překážkou.

tampa 2015 2016

Tampa Bay – Winnpeg: 02

6. března. 2019 01:30, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Winnipeg moc dobře ví, že před playoff potřebuje vyladit formu. Jedna z ideálních příležitostí nastává nyní, kdy klub z Kanady vyrazil na čtyřzápasový trip do Východní konference. První kousek zvládli a díky čtyřem brankám kapitána Blakea Wheelera zvítězili v Columbusu 5:2. Předtím doma v důležitém divizním klání zvládli Nashville, když zápas otočili na konečných 5:3. Winnipeg je jeden z nejlepších týmů světa, v kabině vládne hodně vysoké mínění a teď přichází pravý lakmusový papírek. Měření sil s nejlepším týmem ligy. Může to být preview samotného finále a Jets mají bezpochyby tenhle zápas v hledáčku už nějakou dobu. Tampa je po zásluze favorit, protože jí není rovno celou sezonu, Winnipeg ale zároveň není takový outsider, aby tenhle zápas nemohl vyhrát. Sázka na jeho neprohru je správná.

edmonton_320x200

Zack Kassian: +0,5 bodů

5. března. 2019 01:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Výtečná hodnota na střílejícího bitkaře. Zack Kassian hraje už několik zápasů po boku Leona Draisaitla a Connora McDavida v první řadě Oilers. I když jeho úloha je hlavně chránit dvě největší hvězdy týmu, kouč Ken Hitchcock v něm vidí hráče, kterým kdysi býval v juniorské lize. Kassian vždycky uměl bruslit a měl i cit pro zakončení. Buffalo Sabres ho v roce 2009 draftovalo v prvním kole ze 13.místa před hráči jako Chris Kreider nebo Ryan O´Reilly. Nikdy se ale do NHL neprosadil do jiné role než štváče ze čtvrtého útoku. Nyní ale vedle McDavida a Draisaitla hraje velmi slušně. Dal gól v posledních dvou zápasech, připsal si sedm střel a hrál v obou případech přes 18 minut. Možná může dnes hrát roli i to, že proti němu budou stát Sabres, kteří se ho tři roky po draftu zřekli a vyměnili do Vancouveru. Kurz na vstřelení gólu (4,7) je taky zajímavý, ale hrát +0,5 bodu je jistější.

hokej nhl winipeg fullimage

Columbus- Winnipeg: 02

4. března. 2019 01:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Dva velmi nabušené, ambiciózní, ale trochu tápající týmy se potkají v Columbusu. Winnipeg v únoru vyhrál jen čtyři ze dvanácti zápasů. Měsíc zakončil nepřesvědčivě porážkami v Arizoně a doma s Minnesotou. Skvěle ale zvládl první březnový zápas, ve kterém porazil Nashville 5:3, přestože v polovině utkání prohrával 0:2. Bylo to velmi důležité vítězství. Jets a Predators jsou od loňské strhující série ve druhém kole na nože a i letos se přetahují o první místo v Centrální divizi. Columbus od přestupní uzávěrky, na které se stal po příchodu Matta Duchena a Ryana Dzingela jasným králem, prohrál dva ze tří zápasů a nedaří se mu využít výhody domácího prostředí, kde dnes zakončí pětizápasovou sérii. Včerejší porážka od 0:4 vypadala hodně nepěkně a v klubu narůstá nervozita. Jakoby hráči nezvládali zatím tlak. Vědí, co se o nich píše. Management šel do ohromného rizika, že si po nechal A rtěmiho Panarina a Sergeje Bobrovského, kteří s největší pravděpodobností v létě klub opustí jako volní hráči. To samé platí zřejmě o Duchenovi. Místo, aby Blue Jackets mysleli na budoucnost a snažili se tyhle hráče výhodně prodat, když byl čas, jdou v pokerovém stylu all-in po úspěchu v této sezoně. Všichni je chválí, že na to mají "koule", ale hráči se zatím s touto situací moc neztotožnili. Columbusu se zatím nedá věřit.

hokej_nhl_ottawa

Ottawa: handicap +1,5

3. března. 2019 01:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Vypadá to jako riskantní tah. Nejlepší tým proti nejhoršímu. Tampa by podle papírových předpokladů měla zvítězit doma o víc než dva góly. Události z posledních dnů ale napovídají, že zápas by mohl být vyváženější, než se na první pohled zdá. Jednak Ottawa vyměnila předevčírem trenéra. Hráči rezignalovi na styl Guy Bouchera. Ani to neskrývali v médiích. Tým hrál rok a půl stále stejně, chyběla improvizace a výsledky byly tristní. Od chvíle, co Boucher v roce 2016 tým převzal, pustila Ottawa nejvíc gólů v NHL (3,21 na zápas). Jejich statistika Corsi (tedy poměr střeleckých pokusů na obě branky) byl 47,1%, druhý nejhorší. A hráče už to v posledních týdnech nebavilo. Nikdo nemá rád herní kulturu, která neustále a opakovaně vystavuje tým tlaku. S novým trenérem Marcem Crawfordem (vítězem Stanley Cupu z roku 1996) by mohl přijít do kabiny svěží vítr podobně jako před časem v Anaheimu. Ottawa se už nikam neposune, sezona je ztracená, v NHL se ale nehraje na úmyslné prohrávání zápasů (tzv. tankování). Vítězná morálka, kterou je třeba dlouhodobě hráčům vštěpovat, je důležitá komodita. Tampa Bay minulý zápas prohrála dost drsně. 1:4 v Bostonu s tím, že na branku vyslala je 21 střel. Kapitán Steven Stamkos sice mluvil o tom, jak důležitá tahle lekce byla, faktem ale je, že Lightning bodovali ve 14 zápasech za sebou a neznají z téhle sezony v podstatě nic jiného než vítězství. Na každý tým padne deka a bylo by úplně normální, kdyby to Tampu potkalo v takhle pozdní části sezony, kdy už o nic nehraje. Jedna statistika je celkem varovná. Za posledních deset dní má Tampa poměr nebezpečných střel 44,1%, čtvrtý nejhorší v lize. Neříkám, že Tampa prohraje. Jen to, že by zápas měl být vyrovnanější, než kurzy napovídají.

calgary

New Jersey – Calgary: méně než 6,5 gólů

28. února. 2019 01:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Brankář New Jersey Corey Schneider je po návratu z marodky jako znovuzrozený. Jednička týmu, která na podzim nedokázala chytit ani kutálející medicinbal má po návratu na led vynikající bilanci 95,5 % pochytaných střel. Devils tak v posledních deseti dnech patří k nejlépe bránícím týmům. Pustili jen 11 branek v pěti zápasech, k čemuž jim dopomáhá i nadprůměrné oslabení. Sami se ke gólům dostávají poměrně těžko. Jejich průměr 26,5 střely z posledních zápasů opravdu není žádná sláva. Calgary je druhý nejlepší tým v NHL, který vyhrál posledních několik zápasů a opírá se především o fantastickou obranu a výkon brankářů Mika Smithe a v poslední době i Davida Ritticha. Včera Flames hráli 3:1 na půdě Islanders a dnes je čeká tzv. back-to-back zápas, ve kterém obvykle mnoho gólů nepadá, protože svou roli hraje únava (tím spíš ve chvíli, kdy mají hráči v nohou 65 zápasů a hodně cestují). Celkově je obrana fantastická. Průměr 24,5 střel na vlastní branku je druhý nejlepší v NHL za posledních deset dní.

hokej_pittsburgh_malkin_clanky

Columbus – Pittsburgh: 1

27. února. 2019 00:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Den po přestupní uzávěrce v NHL je velmi těžké předpovědět, jaký dopad měly výměny na jednotlivé týmy. Pár dní nebo spíš pár týdnů potrvá, než doceníme, kde změny zabraly a kde ne. Přesto se pokusíme hledat tipy, které mají smysl, třeba jako dnes výhra Columbusu nad Pittsburghem. Mezi oběma týmy existuje rivalita. Před dvěma lety Pittsburgh vypoklonkoval Columbus z play-off po snadném vítězství 4:1 v sérii. Sidney Crosby není v Columbusu zrovna oblíbeným hráčem. Jeho Penguins ale přijíždí dost oslabeni v zadních řadách, protože pro zranění vypadli jak Kris Letang, tak Brian Dumoulin, tedy celý první obranný pár. Obzvlášť absence Letanga bude citelná. Byl to jasně nejlepší obránce týmu a mnoho odborníků říká, že pro Pens je letos důležitější i než Crosby nebo Jevgenij Malkin. V 60 zápasech nasbíral 53 bodů. S 15 góly to byl nejlepší střelec mezi beky v NHL. V průměru hraje 26 minut na zápas. Vrátila se mu spolehlivost v obraně. A teď je pryč. Ke zraněným připočtěme z dřívějška i Olliho Määtu, dalšího top 4 beka. Pittsburgh na přestupní uzávěrce sice lepil Erikem Gudbransonem z Vancouveru, ale mnoho analytiků ho označuje za jednoho z nejhorších a nejméně efektivních obránců celé ligy. Suma sumárum, Pens budou v zadních řadách velmi, velmi výrazně oslabeni. To Columbus udržel v týmu oba hvězdné Rusy, kterým hrozila výměna – Artěmi Panarina a Sergeje Bobrovskyho a ještě získali do útoku Matta Duchena a Ryana Dzingela. Ti by měli do týmu zapadnou dobře, protože spolu pravidelně hráli v jednom útoku v Ottawě. Hlavní ale je, že vše zůstalo při starém a všichni hráči už vědí na čem jsou. Priorita je dosáhnout na play-off, což daleko lépe půjde, pokud jsou Panarin a Bobrovsky v týmu.

vancouver_NHL_320x200

Vancouver-Anaheim: méně než 5,5 branek

26. února. 2019 03:00, Autor analýzy: Jan Velart

odehrané

Dva špatně skórující týmy se potkají v Britské Kolumbii. Vancouver už před nějakou dobou vzkázal, že nebude posilovat na trade deadline, pokud by to mělo znamenat ztrátu vlastních draftových pozic či talentů. Po velmi mizerném období, kdy v posledních 13 zápasech prohrál desetkrát vše nasvědčuje tomu, že bude prodávat, i když na playoff v tuto chvíli ztrácí jen šest bodů. Ze soupisky zřejmě zmizí hráči jako Brandon Sutter, Markus Granlund či Alexander Edler. Na jejich místo přijde někdo z farmářské rezervy. Už teď při zranění dalších hráčů jako Jake Virtanen nebo Chris Tanev je v kádru 11 hráčů mladších 25 let, kteří ještě nenalezli jistotu v NHL. Podepisuje se to výrazně na produktivitě. V posledních šesti zápasech dali Canucks jen 10 branek, z toho čtyři do sítě slabého Los Angeles. Anaheim je na tom podobně. Tým se po výměně trenéra naučil bránit (jen šest inkasovaných gólů v posledních sedmi zápasech), ale góly nestřílí. V rámci aktuálního kanadského tripu Ducks dvakrát prohráli 1:2. Určitě to souvisí i se zraněním produktivních útočníků Ryana Getzlafa a Ondřeje Kašeho. Nepomůže ani včerejší výměna ofenzivního obránce Brandona Montoura. Tohle klání volá až do dálky "under"! Však také poslední zápas těchto dvou týmů před 11 dny skončil hubenou výhrou Ducks 1:0.